OMBROXARHS PANTOLETEIRA

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

salamina 2015

http://www.e-istos.gr/2009-11-02-10-18-13/2009-11-02-10-19-33/1944-2010-12-12-06-15-31.html

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Πολιτισμικό Φεστιβάλ Σαλαμίνας

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Σαλαμίνα στο όμορφο και ιστορικό νησί που αποτελεί κοιτίδα του σύγχρονου Πολιτισμού, βήμα πνεύματος και αξιών, πραγματοποιήθηκε μια ζεστή και ανθρώπινη, πλούσια Καλλιτεχνική Διοργάνωση.
Την πρωτοβουλία είχε ο Σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας με Πρόεδρο τον Πάνο Μπράβο.
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και προσφοράς στον δοκιμαζόμενο στους καιρούς μας συνάνθρωπο που η μεταπολιτευτική δόλεια πολιτική διαχείρηση τον έφερε σε απόγνωση, δημιουργώντας του αδιέξοδα και ανθρωποκοινωνική υποτέλεια.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη, συγκεντρώθηκαν κάποιοι τόνοι τροφήμων για εκείνους που έχουν ανάγκη..
Τα εγκαίνια έγιναν στις 13 Αυγούστου 2015.
Το Πολιτισμικό Φεστιβάλ περιελάβανε.
Ατομική  Έκθεση  Πυρογραφίας της εξαίρετης καλλιτέχνιδας Σοφίας Μητράκη.
Μουσική Συναυλία με νέους ταλαντούχους και παλαιότερους, γνωστούς  καλλιτέχνες.
Παρουσίαση του σημαντικού βιβλίου του πολυβραβευμένου Συγγραφέα Πάνου Καλουδά.
[θέμα -Γιώργος Κριμιζάκης ''ο ποιητής της μελωδίας'' ]
Μουσική βραδυά αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό, στο πιάνο ο ίδιος ο  Γιώργος Κριμιζάκης με την εκπληκτική νεαρή ερμηνεύτρια του  Πέρσα.
Ένας μεγάλος δημιουργός λοιπόν, ενέπνευσε ένα χαρισματικό συγγραφέα να προσφέρει ένα πολύ αξιόλογο πόνημα, γεμάτο διδακτικά στοιχεία..Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων και ο εκδότης Δημήτρης Αρναούτης- θεωρώ το πόνημα αυτό ως ένα μάθημα ήθους και σεμνότητας..
Ο Πάνος Καλλουδάς είναι ένας χαρισματικός συγγραφέας με σημαντικότατο έργο. [Έχει γράψει 65 βιβλία]  Έχει βραβευτεί απο την Ακαδημία Αθηνών, από Προέδρους Δημοκρατίας, έχει πληθώρα διακρίσεων. .
[Σκηνοθετης,  δημοσιογράφος, συγγραφέας.]
Ο Γιώργος Κριμιζάκης είναι ένας μεγάλος δημιουργός από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με ογκώδες 'εργο βραβευμένο, με ποιότητα και αξία,με διεθνή καταξίωση..
[Συνθέτης, ποητής, εικαστικός..]
Τραγούδια του ερμήνευσαν, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πουλόπουλος, Τόλης Βοσκόπουλος, Μιχάλης Βιολάρης, Φίλιππος Νικολάου, Μαρινέλλα, Μαίρη Λίντα, Καίτη Χωματά, Τζαίνη Βάνου, Ρένα Κουμιώτη, Χάρις Αλεξίου κ.ά.....
Η Σοφία Μητράκη μια εμπνευσμένη πολυτάλαντη βραβευμένη εικαστικός, μέ πλούσιο έργο πού καταθέτει γνώση, ευαισθησία, στην σύγχρονη αναζήτηση.
[Ζωγράφος, Αγιογράφος, πυρογραφίστρια, γελλιογράφος..]
Τρείς προσωπικότητες που έχουν κάτι κοινο- αξία και ήθος.
Ο Αύγουστος έφυγε πρίν λίγες ημέρες και μαζί του έληξε και αυτή η υπέροχη γιορτή του Πολιτισμού.
Στον άνετο αθλητικό χώρο basket χωρητικότητας 1500 ατόμων, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι  ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία πανδαισία Τέχνης - εικόνας,ήχου και λόγου..
Τον χώρο πλαισίωναν οι πίνακες, της εξαίρετης εικαστικού Σοφίας Μητράκη, οι πανέμορφες πυρογραφικές συνθέσεις, που ''εδεναν'' τόσο αρμoνικά με την υπέροχη μουσική του Γιώργου  και την ευαίσθητη  γραφή του Πάνου.
Εικόνες, νότες, λέξεις, τρυφερές, χά'ι'δευαν  την ψυχή σαν το ευωδιαστό καλοκαιρινό αεράκι και την ταξίδευαν στα μονοπάτια μιάς μαγικής ατμόσφαιρας..
Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στον Γιώργο Κριμιζάκη και στον Πάνο Καλουδά για την καλλιτεχνική-πνευματική τους προσφορά.
Η Σοφία Μητράκη είχε τιμηθεί σε παλαιότερη Έκθεσή της στο Δήμο Σαλαμίνας.
Ευχαριστούμε την Δήμαρχο κα Νάννου και το Δημοτικό Συμβούλιο που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, την θαυμάσια ηθοποιό Θεοδώρα Τσέκου που ανέλαβε επιτυχώς την παρουσίαση του όλου προγράμματος, ευχαριστούμε όλες, όλους  για την παρουσία τους, Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Πάνο Μπράβο, έναν ακούραστο αγωνιστή,  που επομίσθηκε όλη την ευθύνη της Πολιτιστικής διοργάνωσης   και τους συνεργάτες του..
Όπως αναφέρει ο Πάνος Καλουδάς, όσες δοκιμασίες κι άν βιώνει η κοινωνία μας, όσο κι άν η κρίση σε πολυμέτωπο επίπεδο έχει γονατίσει τον κόσμο, το ήθος, η ανθρωπιά, δεν μπαίνουν ποτέ σε τροχιά τέτοιων συμπλεγμάτων κρίσης και παράκρουσης..


Φωτο 1η
Εξώφυλλο του βιβλίου του συγγραφέα Πάνου Καλουδά - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΜΙΖΑΚΗΣ- [εκδόσεις Αρναούτη].
Φωτο 2η
Ο συγγραφέας Πάνος Καλουδάς, η εικαστικός Σοφία Μητράκη, ο συνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης κατα την διάρκεια της ομιλίας τους.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου